Enkel men karakterfull detaljering

Enebolig Randaberg

HØYT HUS - LAVT BUDSJETT
Eplehagefortetting: Målet for oppdragsgiverne var å få et hus med god miljø- og energiprofil - og samtidig rikelig med plass til både barn og voksne, med mange ulike aktiviteter. Budsjettet var 3 mill og tomten var på kun 373m2 i hagen til mor. I Stavanger ville det ikke vært lov å fraskille en så liten tomt, i Randaberg hvor huset står måtte det en kreativ dispensasjon til for å få tillatelse.

Eneboligen i Kongleveien er på 150m2 fordelt på to og et halvt plan og rommer to stuer, fire soverom og to bad. Huset er utformet med ekstra energitiltak som økt isolasjonstykkelse og forbedrete vindusdetaljer. Materialbruk er gjennomgående tre, med furu kjerneved utvendig og furu kryssfiner innvendig.

Arkitekturen er basert på en enkel men karaktersterk form, der knapp detaljering, vindusform og veksling i kledningen gir det egenartete uttrykket. Det store vindusfeltet i 1 etg knytter an mot hageflekken i sørvest, mens vinduer i 2 etg rammer inn sjøgløtt og andre utsikter. Innvendig er huset organisert slik at det er en romlig flyt mellom oppholdsrommene på de ulike planene

Enkel og konvensjonell detaljering. Utvendig kledd med furu kjerneved på vegger og tak. Innvendig romlig flyt gjennom etasjene. Overflater i finer og gummi.

  • Kategori: Hjemme
  • Sted: Kongleveien 8A, Randaberg
  • Areal: 150m2 m²
  • År: 2012
  • Foto: Ivan Brodey
Generøs takhøyde og litt utsikt
Generøs takhøyde og litt utsikt
Enkle detaljer innvendig
Enkle detaljer innvendig
Miljøvennlige materialer og ekstra energitiltak
Miljøvennlige materialer og ekstra energitiltak

Til toppen av siden